+31 6 12266339 info@dhmotoren.nl

Voertuig exporteren

Je voertuig exporteren: dit zijn de stappen

DH Motoren is een RDW erkend bedrijf dat gespecialiseerd is in export dienstverlening. Dit betekent dat wij u kunnen helpen bij het exporteren van verschillende voertuigen, zoals motoren, auto’s, scooters, caravans, campers en aanhangers. Met alles wat een kenteken heeft, kunt u bij DH Motoren terecht voor de benodigde exportdocumenten.

Hoe werkt export dienstverlening?

Het exporteren van uw voertuig met DH Motoren is een eenvoudig en gestructureerd proces. We leggen stap voor stap uit hoe het werkt:

1. Zorg voor de juiste documenten

Voordat u het voertuig laat exporteren, moet u ervoor zorgen dat u alle benodigde documenten bij de hand heeft. Dit omvat:

  • Kentekenplaat/platen
  • Compleet kentekenbewijs: Dit kan bestaan uit de oude papieren kentekenbewijzen of de nieuwe kentekencard met de tenaamstellingscode deel 1 en deel 2.
  • Geldig legitimatiebewijs

Met deze documenten in orde, bent u klaar om verder te gaan met het exportproces.

2. Maak een afspraak voor de export dienstverlening

Neem contact op met DH Motoren om een afspraak te maken voor de export dienstverlening. U kunt dit doen via telefoon, WhatsApp (0612266339) of e-mail (info@dhmotoren.nl). Een afspraak zorgt ervoor dat het proces soepel verloopt en dat er voldoende tijd is om alles te regelen.

3. Uitvoering van het kenteken

Bij DH Motoren wordt het kenteken digitaal uitgevoerd voor het exporteren van het voertuig. U ontvangt van hen het kentekenbewijs deel 2 + deel 1, ook wel bekend als het exportdocument. Dit document is essentieel voor de legaliteit van het voertuig in het buitenland.

Daarnaast ontvangt u van DH Motoren een vrijwaringsbewijs voor de laatste Nederlandse eigenaar van het voertuig. Dit bewijs geeft aan dat het voertuig niet langer op hun naam staat en voorkomt eventuele aansprakelijkheden na de verkoop.

4. Exportkenteken met verzekering

Indien u van plan bent om het voertuig rijdend het land te verlaten, biedt DH Motoren de mogelijkheid om een exportkenteken te verkrijgen. Dit kenteken wordt geleverd met een bijbehorende verzekering, de zogenaamde “groene kaart”. Deze verzekering is geldig voor een periode van 14 dagen na export vanuit Nederland. Met het exportkenteken en de verzekering kunt u met een gerust hart de weg op naar uw buitenlandse bestemming.

Bij DH Motoren bent u aan het juiste adres voor een professionele en snelle export dienstverlening. Of u nu een motor, auto, scooter, caravan, camper of aanhanger wilt exporteren, wij kunnen u voorzien van alle benodigde exportdocumenten. Het gestructureerde proces zorgt ervoor dat u snel en probleemloos uw voertuig kunt exporteren, terwijl u voldoet aan alle wettelijke vereisten. Neem contact op met DH Motoren en maak een afspraak om uw exportplannen in gang te zetten!