+31 6 12266339 info@dhmotoren.nl

Motor verkopen aan een dealer? Alles wat u moet weten

Als u heeft besloten om uw geliefde motor te verkopen, kan het verkopen aan een dealer een aantrekkelijke optie zijn. Wij hebben de expertise, het netwerk en de middelen om een snelle en gemakkelijke verkoop voor u te faciliteren. In deze blogpost zullen we bespreken hoe het proces van het verkopen van uw motor aan een dealer in zijn werk gaat. We zullen de belangrijkste stappen, tips en aandachtspunten behandelen, zodat u goed voorbereid bent en het meeste uit de verkoop kunt halen.

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat de voordelen zijn van de verkoop van uw motor via een dealer te laten gaan. Het grootste voordeel is dat u niet zelf op zoek hoeft naar kopers en afspraken moet maken voor proefritten. Dat scheelt een hoop tijd! Daarnaast hebben de nodige kennis en ervaring in huis om uw motor snel en efficiënt op waarde te schatten en te verkopen. DH Motoren is een RDW-erkend bedrijf, waardoor wij de motor op locatie kunnen vrijwaren en betalen.

 Wanneer u ervoor kiest uw motor aan te bieden aan DH motoren, hanteren wij een duidelijk en snel proces. Hieronder leggen we de stappen uit. 

STAP 1: ZORG ERVOOR DAT AL UW PAPIEREN COMPLEET ZIJN 

Voordat u contact met ons opneemt, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat al uw papieren compleet zijn. Zorg ervoor dat u de originele kentekencard of het papieren kentekenbewijs bij de hand hebt. Dit is belangrijk, omdat wij deze documenten nodig hebben voor de overdracht van de motor.

STAP 2: BIEDT UW MOTOR AAN MET BEHULP VAN ONS FORMULIER 

Als u alle benodigde papieren hebt verzameld, kunt u uw motor aanbieden door een aantal foto’s, de tellerstand en het kenteken door te geven via ons formulier. Dit stelt ons in staat om de dagwaarde van uw motor te bepalen.

STAP 3: BEPAAL DE WAARDE VAN UW MOTOR 

Zodra we de informatie over uw motor hebben ontvangen, zullen we de waarde ervan beoordelen. We zullen factoren zoals het merk, het model, het bouwjaar, de kilometerstand en de algehele staat van de motor in overweging nemen. Op basis daarvan zullen we een bedrag voorstellen dat we bereid zijn te betalen voor uw motor. Als dat bedrag akkoord is, zullen we een afspraak maken om de verkoop af te ronden.

STAP 4: OPHALEN VAN DE MOTOR 

Op de afgesproken datum en tijd zullen we de motor bij u thuis of op een andere afgesproken locatie ophalen. Zorg ervoor dat de motor in de staat verkeert zoals beschreven en getoond in de foto’s die u heeft verstrekt. Op het moment van de overdracht zullen we de benodigde documenten invullen en zorgen voor een vlotte afwikkeling van de verkoop.

SNEL UW MOTOR VERKOPEN? 

Het verkopen van uw motor aan een dealer is een efficiënte manier om uw motor te verkopen. Door ervoor te zorgen dat al uw benodigde papieren compleet zijn, uw motor aan te bieden via ons formulier en de waardebepaling en afhandeling correct te laten verlopen, kunt u het proces soepel laten verlopen en het maximale uit de verkoop halen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer vragen hebt of als u uw motor wilt verkopen. We staan klaar om u te helpen!